Mikä Pinza?

Mikä Pinza

Ei ihan tavallinen pizza, vaan Uunon pinza.

Uunon omintakeinen herkullisuus pohjautuu italialaiseen pizzainnovaatioon: pinza-pohjaan. Pinza-pohja leivotaan hapanjuureen, vehnä-, soija-, ja riisijauhoja käyttäen. Ilmavaksi paineltu, kevyempi pohja korostaa täytteiden makua eikä tuo taikinaähkyistä oloa. Pinza-pohjat leivotaan käsityönä Italiassa, josta Uuno maahantuo ne yksinoikeudella Suomeen ja täyttää ne mitä huikeimmilla täytteillä. Uuuu!
Uunos are Easy on the Belly

Easy on the belly

Ähkyvapaat pinzat leivotaan jauhoseoksella, johon tulee laadukkaan vehnäjauhon lisäksi myös riisi- ja soijajauhoa. Hapanjuureen leivottuun taikinaan tulee vain hieman hiivaa, hyppysellinen suolaa ja loraus extra-neitsytoliivioljyä. Taikinaa kylmäkohotetaan vähintään vuorokausi, jonka  jälkeen siirrytään pinsere-paineluun.

Pressed Pinza

Love is in the air

Pinza tulee sanasta pinsere, joka tarkoittaa painella käsin. Jokaiseen Uuno-pinzaan työstetään käsin ilmakuplia, jotka tekevät pinzoista ainutlaatuisen rapeita ja kevyitä, mutta kuitenkin sisältä pehmeitä sekä kuohkeita. Kaikki Uunon pinza-pohjat leivotaan ja esipaistetaan Italiassa, paikallisessa leipomossa.

Fillings

Pinza is filled with fillings

Uunossa enemmän on enemmän, ja uusien makukombojen keksiminen on meille iso intohimo. Jos perinteinen pizza tunnetaan usein yksinkertaisena margheritana, niin pinzassa täytteillä suorastaan kilpaillaan: Mitä erikoisempaa, sen parempi!