Mikä Pinza?
Ei ihan tavallinen pizza, vaan Uunon pinza.
Uunon omintakeinen herkullisuus pohjautuu italialaiseen pizzainnovaatioon: pinza-pohjaan. Pinza-pohja leivotaan hapanjuureen,
vehnä-, soija-, ja riisijauhoja käyttäen. Ilmavaksi paineltu, kevyempi pohja korostaa täytteiden makua eikä tuo taikinaähkyistä oloa.
Pinza-pohjat leivotaan käsityönä Italiassa, jonka jälkeen Uuno täyttää ne mitä huikeimmilla täytteillä. Uuuu!
Easy on the belly
Ähkyvapaat pinzat leivotaan jauhoseoksella, johon tulee laadukkaan vehnäjauhon lisäksi myös riisi- ja soijajauhoa. Hapanjuureen leivottuun taikinaan tulee vain hieman hiivaa, hyppysellinen suolaa ja loraus extra-neitsytoliivioljyä. Taikinaa kylmäkohotetaan vähintään vuorokausi, jonka jälkeen siirrytään pinsere-paineluun.
Love is in the air
Pinza tulee sanasta pinsere, joka tarkoittaa painella käsin. Jokaiseen Uuno-pinzaan työstetään käsin ilmakuplia, jotka tekevät pinzoista ainutlaatuisen rapeita ja kevyitä, mutta kuitenkin sisältä pehmeitä sekä kuohkeita. Kaikki Uunon pinza-pohjat leivotaan ja esipaistetaan Italiassa, paikallisessa leipomossa.
Pinza is filled with fillings
Uunossa enemmän on enemmän, ja uusien makukombojen keksiminen on meille iso intohimo. Jos perinteinen pizza tunnetaan usein yksinkertaisena margheritana, niin pinzassa täytteillä suorastaan kilpaillaan: Mitä erikoisempaa, sen parempi!